Lehet, hogy Putyin nem fogja legyőzni Ukrajnát

Látni lehet majd a post dátumából, de leírom, hogy 2022. február 26. van, szombat, 16 óra.
Nem akarom túl korán elkiabálni, de ez az orosz invázió nem nagyon halad. Szerencsére. És persze így is szörnyű, és emberiség elleni bűn, de a Talibán ennyi idő alatt Afganisztánban száz kilométereket nyomult előre. Az oroszok még mindig nem foglaltak el egyetlen várost sem. Délen, Kherszonnál egy fontos hidat, és ma Malitopolt. Kijevnél a Hostomel repteret most már valószínűleg elfoglalták. De ennyi. Többször próbáltak itt-ott partra szállni, repteret elfoglalni. Ezek meghiúsultak. Nincs hír Csernikov vagy Harkov elfoglalásáról. Lehet, hogy mindez azért van, mert nem jönnek a hírek, de közben kisebb lövöldözésről, bombázásról mindig jön hír. És Putyin tárgyalni akart Minszkben.

Elképzelhetőnek tartok két dolgot:

A) Putyin hadserege dilettáns, mert már régóta nem harcoltak, vagy mert Putyin ugyanúgy lefejezte a saját hadseregét, mint Sztálin.

B) A hadsereg, bizonyos oligarchák sem értenek egyet Putyin háborújával, túlzásnak tartják, de megbuktatni nem merik, nem tudják. Viszont annyit megtehetnek, hogy csak éppen nem megy olyan jól a háború, és majd utána bukik Putyin bele.

Mondom, még mindig arra érdemesebb inkább fogadni, hogy az oroszok nyernek, vagy arra, hogy egy tárgyalást elérnek, amely tárgyaláson Ukrajna semlegességet ígér. Ez nem túl nagy nyereség Putyinnak, mert Ukrajna nem NATO tag, és mostanában már nem is volt esély arra, hogy azzá váljon.

De az kurva jó lenne, ha Putyin legalább belebukna ebbe az őrült háborúba! Elmondhatnánk, hogy na, megint így járt egy büdös diktátor!

Leave a comment